Двері з дерева венге

Аналіз споживчого попиту показує: з кожним роком все більш виразно простежується тенденція до оснащення житлових будінків й квартир, офісів, громадських закладів практичними, функціональними та естетично привабливими предметами ІНТЕР'ЄРУ. Кількість покупців, що бажають купить міжкімнатні двері, меблі, інші вироби високої ЯКОСТІ, які роблять житло комфортним і затишними, неухильно зростає.

Разом з цим все частіше звучить питання про те, які матеріали мають найкращі властивості і оптимальні для виготовлення різніх предметів ІНТЕР'ЄРУ. Таких матеріалів існує чимало. Одним з найбільш популярних в Наші Дні є матеріал природного походження, назва якого звучить досить екзотично - деревина венге. Поговоримо про нього докладніше.

Венге (латинська назва - Milettia laurentii, англійська, італійська і німецька - Wenge) - це різновид африканських дерев, які ростуть у тропіках Західної Африки на території таких держав, як Камерун, Конго, Екваторіальна Гвінея, Мозамбік, Танзанія, Габон. Відноситься до сімейства бобових, має ряд інших назв - авонг, боконге, міботу, дікела. Деревина венге славиться своїми чудовими властивостями, а меблі та різноманітні предмети інтер'єру, що виготовляють з цього матеріалу - зокрема, двері венге - володіють високими експлуатаційними та естетичними якостями.

Властивості деревини венге

Відмінними особливостями Деревини венге є висока щільність й твердість, груба текстура, високий вміст маслянистих й мінеральних речовин в порах.

Зріла деревина може мати широкий спектр відтінків - від золотистого до темно-коричневого. Венге чудово пручається згубному впливу грибків та комах, крім того, цей матеріал дуже стійкий до лещат, ударів, вигинів.

 

Двері з дерева венге