Історія розвитку ринку швидкомонтованих будівель

Як відомо, ефективність будівництва, так званих, швидкомонтованих будинків дала можливість поширитися настільки цікавій технології, буквально, в усьому світі. Зводяться подібні будівлі на основі спеціальних металевих конструкцій. Швидкомонтовані будівлі вважаються багатофункціональними, технологія їх будівництва дозволяє споруджувати об'єкти для самих різних сфер, починаючи від складських комплексів, ангарів і закінчуючи торговельними, офісними, розважальними центрами. Так само будуються спортивні будівлі, котеджі і багатоповерхові будинки. Варто відзначити, що технологія будівництва, що здійснюється на основі металлокаркаса, в останні роки стала надто популярною, в деяких країнах більше 70% всіх будівель зводяться саме таким чином.

Європа. Інтерес до подібної технології вперше виник в 20 столітті (60-і роки). Напрацювання європейців в даній області наступні: велика частина нежитлових споруд будується виключно подібним чином. Мова йде про виставкові комплекси, гіпермаркети, логістичні центри і склади, виробничі об'єкти, кафетерії, автомийки, заправні станціяї, спортивнї споруди.

Канада і США. Будівництво так званих швидкомонтованих будинків розпочато було після того, як завершилася Друга Світова війна. Сьогодні американці йдуть наступним принципом: "кожна будівля має будуватися швидко і при цьому воно так само швидко має демонтуватися". Ось чому на основі даної технології будують будинки, спортивні споруди, торгові центри і склади...

Японія. Ця країна в будівельному питанні пішла набагато далі, оскільки споруди на основі конструкцій з сталі є по-справжньому сейсмостійкими. При зведенні індивідуальних житлових будинків використовується технологія ЛСТК.

Російська Федерація. Будівельники, побачивши величезний економічний ефект від спорудження подібних конструкцій, почали використовувати цю технологію майже повсюди. Проте слід підкреслити, що західні напрацювання для Росії не завжди придатні, тут не виходить зводити однотипні швидкобудуюємі будівлі. Основну роль відіграє клімат.

Які основні переваги швидкомонтованих будинків? По-перше, міцність, сейсмостійкість. По-друге, пожежобезпечність. По-третє, довговічність. По-четверте, можливість монтажу всіх необхідних комунікацій в найкоротші терміни. По-п'яте, низькі ціни, а також низькі матеріальні витрати. І так як потреби населення постійно зростають, ринок швидкомонтованих будинків зростає пропорційно.