Ковані каміни, старовинні каміни і настінний камін

Якщо перефразовувати загальновідому фразу, то можна сказати, що будинок з часом перебирає риси свого хазяїна. Те ж саме можна сказати і про каміни. Каміни так само схожі на своїх власників. Каміни бувають різними, як і їх майбутні хазяї. Любителі класики зупинять свій вибір на розкішному каміні з мармуровим порталом; любителі стилю "хай-тек" куплять камін із скла і металу. Шанувальники вікторіанської епохи виберуть старовинний камін в класичному стилі. А ті ж, хто є прибічником усього найсучаснішого, напевно віддасть перевагу настінній моделі "бездимного" біокаміна.

Є вироби, які об'єднують силу металу і благородний зовнішній вигляд. Йдеться про таку прикрасу сучасного будинку як ковані каміни. Авторські вироби майстерних ковалів (незважаючи на безумовну художню цінність) цілком функціональні: вони призначені для повсякденного використання.

Наліт старовини може бути підкреслений набором аксесуарів для каміна, який включає такі необхідні в побуті предмети як совок, кліщі, щітку, що знаходяться в спеціальній кованій стійці.

Зазвичай конструкція кованого каміна передбачає грати, які не лише прикрашають камін, але і запобіжуть випаданню вуглинок. Такі грати можуть бути виготовлені по індивідуальному замовленню, наприклад, на неї можна нанести монограму хазяїна будинку. Такий захисний екран призначений для відкритих камінів.

Не варто говорити, що усі ковані елементи (грати, підставка для зберігання дрів і інші камінні аксесуари) мають бути виконані в єдиному стилі.

Якщо ковані каміни віддають перевазі любителі благородної старовини, то придбання такої раритетной речі, як старовинні каміни, під силу тільки справжнім цінителям певної історичної епохи.

Такі старовинні каміни є артефактами свого часу. Портали антикварних камінів зазвичай зроблені із старовинного білого мармуру або горіхового дерева з елементами бронзи або навіть золота. Колекції таких камінів збираються досить довгий час, демонтуються з великою обережністю, а при демонтажі робляться фотографії. Немало старовинних камінів збереглося в історичних особняках Франції, Німеччини і інших країнах Європи.

Домовласники, що йдуть в ногу з часом, часто вибирають ультрасучасний настінний біокамін. Цей камін не виділяючи ні диму, ні запаху. Він не вимагає ні дрів, ні вугілля, оскільки працює на біопаливі - етанолі. Кріпиться такий настінний камін за допомогою винтів-саморізів і виглядає як благородний портрет в дорогій рамі