Кутові каміни

Традиційно прийнято вважати, що каміни кутові краще підходять для невеликих приміщень. Вони дуже компактні і, на відміну від фронтальних або острівних, не вимагають багато місця для установки, гарантуючи при усьому максимально велику панораму вогню. Віддамо данину трдиции, але у наш час існує такий широкий вибір топок, що ні в якому разі не варто прив'язувати вогонь в кутку до маленького приміщення. Вони однаково добре зігріють і прикрасять невелику кімнату, так і принесуть затишок в просторий зал. У великих приміщеннях каміни кутові часто розташовують саме в декоративних цілях, використовуючи їх для ділення простору на функціональні зони. А розміщений біля внутрішніх стін будинку, такий камін здатний зігрівати три кімнати, якщо в конструкції топки передбачена система розводки теплого повітря - кожух і певна кількість патрубків. І як деталі інтер'єру камінів кутові не мають собі рівних.

Якщо ви збираєтеся встановити в будинку кутовий камін, самий кращий варіант - придбання моделі, що спочатку передбачає розташування в кутку будинку. Закриті кутові топки можуть мати одне вогнетривке скло (напівкругле або сферичне), два - Г-подібних, допускаючи огляд полум'я з двох сторін, або три у формі еркера або призми.

Проте не завжди серед пропонованих моделей камінів кутових можна підібрати варіанти, що найбільш влаштовують вас, але і в цьому випадку немає причини обмежувати свій вибір, адже якщо скористатися послугами хороших фахівців, можна практично будь-який пристенный камін встановити в кутку приміщення.

Як виглядає це розміщення? Коротко: з металевих профілів, минерально-фольгированой вати і вогнетривкого гипсокартона формуються фальшстенки, зазвичай до стелі приміщення і камінна топка без яких-небудь видимих змін монтується вже до неї. Топка і димар повністю ховаються за стіною, а ви отримуєте бажану модель, але змонтовану в кутку, навіть з прямим склом. Ми не рекомендуємо встановлювати пристінний камін з прямим склом в маленькій кімнаті, оскільки конструкція виходить досить масивна, а ось для великого залу вона дуже зручна. У будь-якому випадку - вибір за Вами!