Правильний підбір освітлення

Немало важливою частиною затишку є звичайне, але в той же час добре придумане освітлення. Нашим очам потрібний відпочинок, але якщо в кімнаті тільки одна люстра посередині стелі, то вона не зможе надати хороше і затишне освітлення. Проте, якщо в кімнаті знаходитимуться світильники, різноманітні бра, торшери - це освіжить атмосферу приміщення. Але це ще не усе, що можна зробити для затишку.

Також в кімнаті множно виділити декілька зон, і кожна матиме своє призначення. При цьому висота стелі може бути різною, і звичайно, особливе освітлення. Причому краще всього, якщо це освітлення буде розсіяним або відбитим від стелі або стіни.

У вітальні доречно зробити декілька "острівців" освітлення. Біля диванів і крісел можна встановити бра, підлогові світильники або торшери, головне, щоб світло було розсіяне. Різні декоративні рішення ефективно виглядатимуть, якщо їх освітити точковими світильниками. Але в робочій зоні краще не експериментувати. Світло в таких місцях має бути рівномірно розсіяним, а також, як доповнення, має бути настільна лампа.

У спальні доречні дві світлові зони: у ліжка і у шафи. У двоспального ліжка мають бути по обидві сторони окремі світильники, або бра, розташовані над ліжком. Якщо наприклад в дитячій одне або два ліжка, то у кожного з них має бути додаткове своє джерело світла. Освітлення має бути таке, щоб його вистачало для читання. Для шафи ідеальним варіантом служитимуть точкові світильники.

Над обіднім столом світло має бути м'яким і затишним. Найкраще тут використовувати підвісні світильники, які створять незвичайну ауру. А для робочої зони кухні кращим варіантом будуть точкові світильники або люмінесцентні лампи.

Оригінальним рішенням буде створити образне вікно в стелі, яке відсвічуватиме штучним підсвічуванням. Така або інші фігури, що підсвічуються, матимуть незвичайний вигляд для вашого інтер'єру, і ефектно виглядатимуть. Також вони підкреслюватимуть незвичайний смак хазяїв.

За допомогою правильного підібраного освітлення навіть з однокімнатної квартири можна зробити справжній ексклюзив.