Як вибрати якісні вхідні двері?

Мабуть, кожен хоче мати гарні вхідні двері, які відрізнялися б надійністю і довговічністю. Тим не менш, широкий вибір товарів в даному сегменті ринку може ввести в оману споживача. Величезну нішу на сьогоднішній день займають китайські двері, які підкуповують своєю невисокою вартістю. Проте, як відомо, безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Це якраз той випадок. Низька якість вихідної сировини не дозволяє, навіть за умови дотримання всіх правил установки, гарантувати довгий термін служби такої коробки, а значить, і самі двері в умовах низьких температур можуть прийти в непридатність. Таким чином, існують деякі критерії, яким повинен відповідати цей вид продукції:

  1. Всі якісні сталеві вхідні двері повинні виготовлятися тільки з високоміцного металу, який не гнеться при механічному впливі, що забезпечує міцність всієї конструкції.
  2. Полотно повинне мати можливість оснащення додатковими замками. У цьому випадку, професіонали радять вибирати два види - сувальдний і циліндровий. Такий різнобічний захист допоможе вам відчувати себе в безпеці. Якщо такої можливості немає, краще відмовитися від придбання даного товару.
  3. Вся продукція повинна супроводжуватися сертифікатами відповідності, які говорять про те, що зазначені в характеристиці дверей, властивості задовольняють всім необхідним вимогам, у тому числі правилам пожежної безпеки. В принципі, без наявності такого документа компанія взагалі не має права здійснювати реалізацію такого матеріалу. Якщо ви зіткнулися з цим фактом, задумайтеся про легальність даного виду діяльності, а значить, і про якість пропонованого товару.
  4. Також важливою властивістю вважається звуко-і теплоізоляція. Незважаючи на те, що існують додаткові опції, які замовляються індивідуально, ці два параметри повинні бути дотримані в будь-якому випадку при стандартній комплектації.
  5. Вибір також рекомендується робити на основі позитивних відгуків знайомих і друзів, які, напевно, колись стикалися з цією проблемою. Іншим варіантом може стати звернення тільки у відомі фірми, які довгий час займаються продажем дверей і тримаються за свою репутацію. Як правило, вони мають свій сайт, на якому ви можете ознайомитися з пропонованою продукцією і її якісними характеристиками. Тут же можуть бути представлені фотографії вже готових робіт. Зазвичай подібні компанії пропонують широкий асортимент металевих виробів.
  6. У зв'язку з цим, фірма повинна давати певні гарантії, що протягом певного терміну служби виріб буде відповідати своїм початковим параметрам і не змінить властивості під впливом зовнішніх факторів. Цей момент є дуже важливим, так як вхідні двері, на відміну від міжкімнатних, виступає в ролі сполучної ланки між вулицею і будинком, а значить, повинні бути стійкими до перепадів температур.

Таким чином, перш, ніж зупинити свій вибір на користь тих або інших дверей, необхідно володіти певною інформацією про потенційний продукт. При цьому пам'ятайте, що висока якість в дуже рідкісних випадках відрізняється низькою ціною. В більшості своїй, низька вартість є першою ознакою того, що краще утриматися від таких витрат, які тільки на перший погляд можуть здатися незначними. Насправді, коли двері прийдуть в непридатність, відразу ж з'явиться необхідність установки нової. В результаті, витрачена сума виявиться вдвічі більшою. Не забувайте, що скупий, майже завжди, платить двічі!