Живе тепло: інфрачервоні теплі підлоги нового покоління

Інфрачервона тепла підлога випромінює "м'яке", "живе" тепло в біологічно оптимальному діапазоні і по дії на організм людини аналогічний сонячному теплу. З появою новітньої систем інфрачервоного обігріву підлоги будинку UNIMAT і CALEO з'явилася можливість використовувати усі переваги ІЧ-випромінювання такого біорезонансного спектру навіть у себе удома.

"Живе тепло" актуальне для об'єктів з підвищеними вимогами по безпеці для здоров'я - шкіл, дитячих садів, лікарень і фитнес-центрів. Єдиним нагрівальним елементом системи вбудованого інфрачервоного обігріву CALEO і UNIMAT є полімеризований графіт (вуглець), основний компонент стержнів UNIMAT і смуг CALEO. Документально підтверджено, що випромінювання UNIMAT на 90,06% складається з променів далекого інфрачервоного спектру з довжиною хвилі 8-14 мкм, а випромінювання термопленки CALEO на 90,4% і 5-20 мкм, відповідно. Відомо, що усі живі тіла на землі випромінюють і поглинають різне тепло в ІЧ-диапазоні з довжиною його ж хвилі 8-10 мкм. Саме у такому діапазоні йде прогрівання яєць, що висиджуються птахами, прогрівши закопаних в теплий пісок яєць черепах і крокодилів, і безліч різних інших процесів зародження життя в нашій природі. У цьому ж діапазоні виділяє і поглинає тепло людське тіло.

Недолік ІЧ-променів викликає різні розлади здоров'я, впливає на організм подібно до недоліку сонячного світла. Позитивна дія далекого ІЧ-випромінювання детально вивчена медициною, існують прилади, що напрямлено генерують ІЧ потрібного спектру, - наприклад, інкубатори для вирощування недоношених немовлят і інфрачервоні сауни. Часто цікавляться, а чи проходить ИК-випромінювання через підлогові покриття? Оптичні властивості речовин (прозорість, коефіцієнт віддзеркалення, коефіцієнт заломлення) в ІЧ-області істотно відрізняються від тих же властивостей видимої частини спектру. Наприклад, шар води завтовшки декілька сантиметрів не прозорий для ІЧ-випромінювання з довжиною хвилі більше 1 мкм, а пластинки кремнію, непрозорі у видимій області, прозорі в інфрачервоній. Через повітря ІЧ-випромінювання проходить майже безперешкодно. Тому уся енергія майже без втрат досягає предмети і людей в зоні його дії.