По кому плаче потолок

Якби Хемінгуей жив у наш час, то напевно спитав би, ні по кому дзвонить дзвін, а по кому плаче невтішна іноді стеля. Насправді, склепіння приміщень можуть плакати по безсовісним сусідам, які в черговий раз залишили кран у ванній відкритим і затопили квартиру знизу. Добре якщо основа стін - шлакоблок цегла, а буває що просто дерево!

В цьому випадку, швидше за все, слід міняти не тільки мешканців поверхом вище, але і стелю, так як від нещасних випадків ніхто не застрахований. Головне, щоб склепіння приміщень були мужніми і ніколи не плакали. Для цього в квартирах здійснюється установка натяжних стель.

Натяжні стелі виготовляються з високоміцної плівки ПВХ. Якщо ви не розбираєтеся в подібних матеріалах, то скажемо, що під ПВХ мається на увазі полівінілхлорид - своєрідний вид пластику, який відрізняється жорсткістю і зносостійкістю. Іноді він здається дуже вразливим, особливо, коли проводиться монтаж натяжних стель. ПВХ нагрівається, перетворюючись у вельми піддатливу і пластичну матерію, що важливо для придання йому форми відповідної зводу кімнати. Після полівінілхлорид остигає і утворює красиву стелю.

Невеликий відступ говорить про незвичайні властивості натяжних стель, до яких треба додати і водостійкість. Вважається, що 1 кв.м. плівки ПВХ витримує тиск 100 л. Це означає, що сусідам дозволено вилити на вас до тонни води, хоча навряд чи у них таке вийде. Як правило, при потопі стеля сусідів знизу навантажується меншою кількістю рідини.

У кожному разі, натяжна стеля з гідністю переживе надзвичайну подію, і буде стримувати "сльози" тривалий час. Зазвичай, вони накопичуються з внутрішньої сторони полотна, яке зберігає воду до декількох тижнів. Вона не проливається на меблі та інший дизайн інтер'єру. Привабливий зовнішній вигляд дизайну квартири залишається колишнім, навіть після самого серйозного потопу.

Що робити з накопиченою рідиною? Якщо натяжна стеля прозора, то в утворенний міхур можна пустити рибок і милуватися ним, як акваріумом, але це всього лише жарт. Зазвичай, власники квартир викликають майстрів, які спеціалізуються на натяжних стелях. Вони акуратно зливають воду, висушують матеріал і кріплять його назад. Що найцікавіше стеля виглядає після спа-процедури посвіжілою. Вона зберігає колишню привабливість.

Натяжні стелі, наповненні водою, виглядають, як вершини айсбергів, вельми оригінально. Однак, спостерігаючи це, власники квартир більше радіють тому, що вибрали для декору такий вид стель, якому нічого не страшно. "Білі айсберги" всього лише тимчасові декорації.