Трансформовані меблі - раціональне використання простору

Економія простору в інтер'єрі - поєднання зон

Красивий інтер'єр - це не просто наповнення простору меблями, це передусім раціональне використання площ приміщень і підбір відповідних італійських меблів. У світі, що нестримно розвивається, необхідно створювати економічні і універсальні інтер'єри громадських, офісних, житлових будівель, простори яких потребують італійських меблів, які дозволяли б економити площу і виконувати відразу декілька функцій.

При проектуванні будівлі враховуються функції, які виконуватимуть люди усередині. Це називається зонуванням. Квартира, наповнена італійськими меблями, може бути зонована таким чином: вхідна зона (тамбур, коридор, передпокій), зона тимчасового відпочинку (гостьова кімната, бібліотека), зона сну (спальня, дитяча), зона кухні (зони приготування і вживання їжі), зона їдальні, зона ванни, зона зберігання і ін. Усі ці зони є стандартним набором функціональних зон, який входить в будь-яке житло, - вони можуть різнитися лише об'ємом. Наприклад, зона сну і зона відпочинку, зона приготування їжі і зона їдальні, зона спальні і робочий кабінет, також кожна зона може вміщувати в себе зону зберігання, і так далі

Поєднання функціональних зон дозволяє економити площі приміщень. Крім того, функціональне призначення кожної зони може варіюватися залежно від діяльності людини і його способу життя. При проектуванні сучасного інтер'єру хороший архітектор-дизайнер обов'язково врахує цей факт.