Як ужитися з полірованими меблями?

Прибирання! Запах мила в повітрі. Ганчірки усіх кольорів і розмірів розбрелися по кімнаті. Тази, злорадно усміхаючись, плескають водою і лопотуть щось єхидне. Ти в рукавичках, що рвуться, і з вираженням заклопотаної серйозності на обличчі, прагнучи дихати убік (ні, краще взагалі не дихати), схиляєшся над ним - полірованим комодом. І треш, миєш.

Колись - там, в магазині - він здавався скромним і лагідним. Він кокетливо блищав. Він обіцяв прикрасити інтер'єр і зробити кімнату більш вишуканою. А тепер до нього не можна доторкнутися. Поліровка зрадницький висвічує "пальці", безсоромно демонструє подряпини, а невитертий пил і зовсім тиче в очі усім, хто виявляється поруч.

Як же ужитися з полірованими меблями і не зростися з рукавичками, ганчірками і тазами? Меблярі і декоратори діляться професійними секретами.

Профілактика образу

"Поліровані меблі - пихата квартирна примадонна", - пише Эйб Эббас, мебляр і журналіст, - "Вона терпіти не може дітей, а від думки про котячу шерсть готова покритися плямами. Без щоденної уваги вона дмеся і бунтує". Втім, запобігти образам легко. Треба тільки дотримувати декілька правил.

1. Бережіть поліровані меблі від води і інших рідин. Вередливі блискучі поверхні не винесуть водоспадів вина, потоків духів і крапель соусу.

2. Боротьба з пилом на полірованих поверхнях доводить деяких до відчаю. Вони скуповують м'які щітки і по декілька годинника пилососять свої комоди і тумби. Простіше і безпечніше протирати меблі сухою м'якою тканиною - вона прожене пил, знищить плями і надасть блиску.

3. Можна пробігати повз поліровані меблі навшпиньки. Можна не дихати в їх сторону. Можна торкатися до них тільки в рукавичках. І все одно вони обросте липкими "пальцями" і невідомими плямами. Що ж, озброюйтеся вологою ганчіркою. Залишки води негайно протріть сухою тканиною. І ніколи не залишайте мокрі ганчірки на полірованій поверхні!