Як вибрати кондиціонер

Важливим показником для кондиціонера є потужність в режимі охолодження. Такий показник залежить від розміру приміщення, кількості людей, які проживають в приміщенні, розмірів і числа вікон, а також від наявності тепловиділяючих елементів і так далі. Можна сміливо стверджувати, що для кімнати площею 20м2 потрібний кондиціонер, потужність якого в режимі охолодження становит 2-3 кВт. Точніший розрахунок краще довіряти професіоналам.

Треба пам'ятати, що більшість моделей кондиціонерів не призначені для роботи в морозні зимові місяці. Отже відразу треба визначиться, чи потрібний вам кондиціонер для обігріву приміщення зимою. Якщо потрібний, то уточните, чи є в зовнішньому блоці зимовий комплект.

Кондиціонери різних моделей по-різному очищають повітря. Найпростіші фільтри уловлюють тільки великі частки пилу. У складніших конструкціях присутня багатоступінчата система очищення, в якому використовуються електростатичні фільтри з срібним покриттям. Такі фільтри зустрічаються, наприклад, в кондиціонерах Samsung.

Також добре, коли в кондиціонері присутня система іонізації повітря, яка контролює іонний баланс. Спеціальний датчик Sensor Patrol уловлює граничні показники повітря, оскільки надмірна іонізація повітря не завжди корисна.

При виборі кондиціонера важливо звернути увагу на доступні режими роботи, зокрема, нічний: він має бути тихим і економічним.

Також є корисна функція Good Morning. Її включають перед сном і коли домочадці засинають, повітря швидко охолоджується, що допомагає перейти у фазу глибокого сну. На ранок температура повітря підвищується, там самим сприяючи прискорення метаболізму, що допоможе вам комфортно прокинутися. Така функція сприяє
хорошому здоровому сну і оптимальній вологості повітря.

Ще один важливий чинник - наявність в кондиціонері інвертора. Він сприяє швидкому досягненню заданої температури і її підтримці. Крім того, таке доповнення збільшує термін служби кондиціонера і знижує енергоспоживання мінімум на 30%.